Scroll Top

Συναντήστε τους πρωτοπόρους μας στον τομέα της υποστήριξης: Οι Cancer Coach® μας

Οι Cancer Coach® μας είναι εδώ για να σας παρέχουν τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να υποστηρίξετε με αγάπη και εμπειρογνωμοσύνη ένα άτομο που αντιμετωπίζει τον καρκίνο.

mara3
Mara Mussoni
CANCER COACH® και δημιουργός της μεθόδου

Αφού νόσησα δύο φορές από καρκίνο, κατάλαβα τη σημασία της φροντίδας όχι μόνο σε σωματικό επίπεδο, αλλά και πνευματικά και συναισθηματικά.

Στη συνέχεια παρακολούθησα μαθήματα κατάρτισης σε όλο τον κόσμο για να μάθω τις πιο χρήσιμες τεχνικές για να μετατρέψω την ασθένεια σε προσωπική ανάπτυξη.

Έφερα το Cancer Coaching® στην Ιταλία και ήμουν η πρώτη που παρουσίασα αυτή τη νέα εικόνα επαγγελματιών που ειδικεύονται στο να βοηθούν όσους αντιμετωπίζουν τη νόσο του καρκίνου να βελτιώσουν την εμπειρία τους.

Πιστεύω ότι για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων χρειαζόμαστε πρακτικά εργαλεία και «συγκεκριμένη» εκπαίδευση, όχι μόνο με σπουδές, αλλά με άμεση εφαρμογή και βιωμένη εμπειρία. Γι’ αυτό πιστεύω πάντα ελάχιστα σε αυτούς που μιλούν αλλά δεν το κάνουν. Και πάντα πιστεύω ελάχιστα σε αυτούς που μιλούν για πράγματα που δεν έχεις ζήσει ποτέ. Πρέπει να δοθούν σε όλους τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τα άσχημα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν στη ζωή, ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα και να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες να ζήσουμε στο έπακρο.

Αυτός είναι ο λόγος που επένδυσα τα τελευταία 15 χρόνια σε σπουδές και εκπαιδευτικές εμπειρίες διαφόρων ειδών, για να διευρύνω τις γνώσεις μου, να εξελιχθώ και να βελτιωθώ ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας, ώστε να μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στην υπηρεσία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων .

foteini3
Φωτεινή Βαβίτσα
CANCER COACH® | Business & Professional Instructor

Ξεκίνησα το επαγγελματικό μου ταξίδι ως οικονομολόγος, συνεχίζοντας με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην “Πληροφορική & Διοίκηση” του Α.Π.Θ. Σήμερα, ως Business & Professional Instructor & Coach, συνεργάζομαι με επιχειρήσεις και επαγγελματίες βοηθώντας στην αποτελεσματική επικοινωνία και την ολιστική ανάπτυξη που μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ισορροπία.

Η παράλληλή μου ιστορία χαρακτηρίζεται από τη διαρκή μου προσπάθεια να μην ενδώσω σε ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο έχω ως κληρονομική προδιάθεση, ώστε να μην αναπαράγω τις εικόνες ασθένειας των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων. Αυτό με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πραγματική ισορροπία υπάρχει όταν λαμβάνουμε υπόψη σώμα, νου και πνεύμα. Η έλλειψη αυτής της προσέγγισης, συνήθως, οδηγεί σε κάποια ασθένεια του σώματος.

Εμείς όμως έχουμε εκπαιδευτεί να θεωρούμε την ασθένεια ως αδυναμία και την αποκρύπτουμε ή να μην της δίνουμε σημασία. Αντίστοιχα, δε γνωρίζουμε πώς να συμπεριφερθούμε όταν συνεργαζόμαστε με ένα άτομο που ασθενεί.

Μέσα από την ειδικότητά μου ως Cancer Coach® εκπαιδεύω επαγγελματίες που διαχειρίζονται περιστατικά ανθρώπων που νοσούν από καρκίνο. Το όραμά μου είναι μία αγορά εργασίας όπου έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ευάλωτοι και την αυτοπεποίθηση ότι ζούμε κι εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον που μας δίνει το χώρο και τον χρόνο να το αντιμετωπίσουμε, ενώ παραμένουμε δημιουργικοί και λειτουργικοί.

takis3
Τακής Ξουραφάς
CANCER COACH®

Στη διάρκεια της επαγγελματικής μου καριέρας, έχω αφιερώσει τον εαυτό μου στην εξέλιξη και την εφαρμογή στρατηγικών που προάγουν την υγεία και την ευεξία. Η εμπειρία μου στον τομέα αυτόν με έχει εξοπλίσει με μια βαθιά κατανόηση των πολύπλοκων δυναμικών που διέπουν την ανθρώπινη υγεία.

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τον ρόλο του Cancer Coach® δεν ήταν απλά μια επαγγελματική επιλογή, αλλά μια προσωπική αποστολή. Σε αυτόν τον ρόλο, έχω την ευκαιρία να εφαρμόσω τις γνώσεις και τις δεξιότητες μου με τρόπο που έχει άμεσο και ουσιαστικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι εργάζομαι στενά με τους πελάτες μου, προσφέροντας μια προσέγγιση που είναι ταυτόχρονα επιστημονικά ενημερωμένη και βαθιά ανθρώπινη. Είναι ένας ρόλος που απαιτεί ευαισθησία, επαγγελματισμό και μια ακλόνητη πίστη στην ανθρώπινη ανθεκτικότητα και δυναμικότητα.

Με τον καιρό, έχω διαπιστώσει ότι η πραγματική δύναμη του Cancer Coaching βρίσκεται στην ικανότητά του να προσφέρει όχι μόνο θεραπευτικές στρατηγικές, αλλά και έναν χώρο όπου οι άνθρωποι μπορούν να βρουν υποστήριξη, κατανόηση και ελπίδα. Είναι μια εργασία που με γεμίζει με ένα αίσθημα σκοπού και ευθύνης, καθώς γνωρίζω ότι κάθε ημέρα έχω την ευκαιρία να κάνω μια θετική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων που εξυπηρετώ.